Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

Atari Jaguar Gamebase

Discuss any other databases that use the GameBase Frontend, whether in pre development, development or publically released.

Moderator: Jimbo

Emulador
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Dec 16, 2008 11:18 am

Atari Jaguar Gamebase

Tue Dec 16, 2008 11:30 am

Hi,

just plan to create a Gamebase (based on Gamebase Frontend v1.2) for the Atari Jaguar.
It will be my first Gamebase, therefore i chose a system with less content :lol:

I will start with the Games listed on AtariAge, then check for more content, e.g. Demos and Prototypes (DAT file will be used so you can build your Game Collection from your source).
Screenshots, Box Scans, Overlays and Manuals will be part as well.

I know that the Emulation is not very good, but VJ works at least from the command line, therefore is easy to use from Gamebase (i hope) :roll:


Please give me your view on this project:

Does it make sense at all?
What else should/could be in?
Can you contribute information about rare games, e.g. Size and CRCs for the DAT file?

Version 1 will - hopefully - be released before end of this year on UG (if you don't stop me from doing it :wink: )


Cheers
...and thanks for your comments 8)
The Merchant of Death greets you to the Arena :-)
User avatar
user42
Keen Member
Keen Member
Posts: 178
Joined: Sun Dec 09, 2007 6:13 pm

Tue Dec 16, 2008 3:26 pm

Sounds great! 8)
Good luck.
oldstyler
New Member
Posts: 23
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:18 pm

Wed Dec 17, 2008 11:05 am

Yeah Good Luck and i'm looking foreward to test teh GB!

Yeah and that's still a problem there's not e real good working Jag Emu, so hopefully it will work well wit VJ.

Edit : Btw Just check VJ Site. Seems it's not dead yet. Maybe there will be a new release soon ?
Emulador
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Dec 16, 2008 11:18 am

Tue Dec 23, 2008 1:42 pm

Version 1.0 of the Atari Jaguar Gamebase is now available on Underground-Gamer :D

It is quite complete, with many Extras and some general Atari Jaguar Bonus, so please check it out and let me know any issues.

This is my last full release though, as i now plan to start a Gambase Reloaded project in Python with Qt, to give the Gamebase Frontend a new Look and make the database more flexible.
If i'll ever get this (freeware) done, i let you know.

Maybe there will be some interest from the GB64 team as well when they see first results :wink:
Currently i only have some ideas, not even a mockup :oops:


Let's see - i will hopefully come back to that in January 8)
The Merchant of Death greets you to the Arena :-)
luca1976
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Jan 25, 2011 3:00 pm

project tempest

Thu Jan 27, 2011 9:15 am

but her to make to directly work a game without manually selecting him/it with project tempest which script it uses?
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 518
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Re: project tempest

Fri Jan 28, 2011 12:53 pm

luca1976 wrote:but her to make to directly work a game without manually selecting him/it with project tempest which script it uses?
I'm not sure about your English but I think your asking how to select a specific Gemus script per game.

If you right-click on the game entry and select "GEMUS 'key=value' pairs" then type in "emu=[name of required gemus script]" and hit OK.
luca1976
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Jan 25, 2011 3:00 pm

Fri Jan 28, 2011 3:14 pm

With project tempest script default (add_clp (gamepathfile%%)) does not start automatically like the games with other emulators.
Even with jagulator 1.51.
That is why I need a script that would automatically start the games with project tempest.
Sorry but I'm not good at English
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 518
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Sun Jan 30, 2011 7:30 am

luca1976 wrote:With project tempest script default (add_clp (gamepathfile%%)) does not start automatically like the games with other emulators.
Even with jagulator 1.51.
That is why I need a script that would automatically start the games with project tempest.
Sorry but I'm not good at English
I had a look at this, the games are not being extracted to the game-file extraction folder when using project tempest - does anyone know why?
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1748
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Sun Jan 30, 2011 8:40 am

the project Tempest emulator has no command line,
only the Registry is used.

add BIN to emulators ini file

[Project Tempest v0.95]
UseShortFilenames=0
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=jag;cdi;j64;Bin
EmulatorPathFile=C:\Program Files\GameBase\Atari Jaguar\Emulators\Project Tempest\PT.exe
ScriptFile=Project Tempest.txt
WaitFinish=1

this script works for me
you might have to select working DIR
running manually once from main menu.
eeprom path
C:\GBGame\0


script

Code: Select all


Run_Emulator_Send_Keys([3]{Alt}{down}[-1]{Enter}[1]%gamepathfile%[-20]{Enter}[1]||50)
luca1976
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Jan 25, 2011 3:00 pm

Sun Jan 30, 2011 2:59 pm

.mad thank you
I have solved the problem thanks to the scritp that you send me
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 518
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Mon Jan 31, 2011 12:02 pm

I see what you did .mad. but for some reason for me the game does'nt extract at all to the extraction dir when using Project Tempest, any ideas?
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1748
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Mon Jan 31, 2011 12:13 pm

from GameBase press CRTL+O
for frontend options.

and check the DIR is set.

your tempest rom must be zipped up for it to work.
if you are linking a .BIN file. it can't extract it to the folder.

in your emulators.ini file make sure ZIP;RAR;7Z;TAR; ect
are removed from SupportedTypes /File types.


show me all your setup files so i can see the problem.
ini's script...
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 518
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Mon Jan 31, 2011 12:28 pm

.mad. wrote:from GameBase press CRTL+O
for frontend options.

and check the DIR is set.

your tempest rom must be zipped up for it to work.
if you are linking a .BIN file. it can't extract it to the folder.

in your emulators.ini file make sure ZIP;RAR;7Z;TAR; ect
are removed from SupportedTypes /File types.


show me all your setup files so i can see the problem.
ini's script...
Extraction folder set as C:\GBGame

Gemus script:-

Run_Emulator_Send_Keys([3]{ALT}{DOWN}[-1]{ENTER}[1]%gamepathfile%[-20]{ENTER}[1]||20)

Paths.ini:-

[Games]
1=C:\GameBase\Atari Jaguar\Games
2=C:\GameBase\Atari Jaguar\Applications
4=
3=C:\GameBase\Atari Jaguar\Demos
[Pictures]
1=C:\GameBase\Atari Jaguar\Screenshots
2=
[Extras]
1=C:\GameBase\Atari Jaguar\Extras
2=
[Misc]
Music=C:\GameBase\Atari Jaguar\Sounds

Emulators.ini:-

[File Types]
SupportTypes=j64;cdi;bin
[Emulators]
1=Project Tempest
2=Virtual Jaguar SDL v1.0
3=Virtual Jaguar SDN 302
4=Virtual Jaguar v1.0.7
5=
[Jagem (VJ variant)]
UseShortFilenames=0
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=jag;j64
EmulatorPathFile=J:\Tools\Frontends\GameBase\Atari Jaguar\Emulators\Jagem\Jagem.exe
ScriptFile=Jagem.txt
WaitFinish=1
1=
[Virtual Jaguar v1.0.7]
UseShortFilenames=0
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=jag;cdi;j64
EmulatorPathFile=C:\GameBase\Atari Jaguar\Emulators\virtualjaguar-1.0.7-win32-bin\vj.exe
ScriptFile=Virtual_Jaguar.txt
WaitFinish=1
1=
[Virtual Jaguar SDN 302]
UseShortFilenames=0
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=zip;jag;j64;cdi
EmulatorPathFile=C:\GameBase\Atari Jaguar\Emulators\virtualjaguar-sdn302\vj.exe
ScriptFile=VirtualJaguarsdn302.txt
WaitFinish=1
1=
[Virtual Jaguar SDL v1.0]
UseShortFilenames=0
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=zip;jag;j64;cdi
EmulatorPathFile=C:\GameBase\Atari Jaguar\Emulators\virtualjaguar-1.0-SVN-WIN32-x86.20080211\vj.exe
ScriptFile=Virtual_Jaguar_SDL.txt
WaitFinish=1
1=C:\GameBase\Atari Jaguar\Scripts\Virtual_Jaguar_SDL.txt
2=
[Project Tempest]
UseShortFilenames=0
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=j64;cdi;bin;jag
EmulatorPathFile=C:\GameBase\Atari Jaguar\Emulators\Project Tempest\PT.exe
ScriptFile=Tempest.txt
WaitFinish=1
1=
Last edited by OX on Mon Jan 31, 2011 4:16 pm, edited 1 time in total.
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1748
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Mon Jan 31, 2011 12:43 pm

maybe you ROM is corrupt?
Last edited by .mad. on Mon Jan 31, 2011 1:30 pm, edited 1 time in total.
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 518
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Mon Jan 31, 2011 12:57 pm

.mad. wrote:maybe you ROM is corrupt?
Sorted it - was just an old version of winrar causing havoc. :D

Here's a little update on Project Tempest GEMUS as it needed 2 down keys to select cdi games:-

If GameType CONTAINS(j64||jag||bin)
;Run Cart
Run_Emulator_Send_Keys([3]{ALT}{DOWN}[-1]{ENTER}[1]%gamepathfile%[-20]{ENTER}[1]||10)
Else
;Run CD image
Run_Emulator_Send_Keys([3]{ALT}{DOWN}{DOWN}[-1]{ENTER}[1]%gamepathfile%[-20]{ENTER}[1]||10)
End If

Return to “Other GameBase Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests