Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

GEMUS Script : Add Poke via key=value ?

Discuss GameBase, the Universal Emulator Frontend!

Moderator: Jimbo

User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1600
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Tue Nov 25, 2014 9:32 pm

Vicman wrote: 3k gives me an "out of memory" error....
8k an "out of data" error
your WinVICE setup must be messed up in some way.
the mini-pac file you linked above, works without any problems here with 3k.

seriously, i would delete your vice.ini file and start again.
use WinVICE 2.4.0 (final) and make sure you link the 2.4.0 vice.ini from the GameBase emulators.ini

Code: Select all

[Emulators]
1=WinVICE 2.4
2=
[WinVICE 2.4]
UseShortFilenames=1
SupportedTypes=D64;G64;G41;T64;TAP;CRT;ROM;P00;PRG
EmulatorPathFile=C:\GameBase\Vic20_v03\Emulators\WinVICE-2.4-x86\xvic.exe
ScriptFile=WinVICE.txt
1=C:\GameBase\Vic20_v03\Emulators\WinVICE-2.4-x86\vice.ini
UseDefaultTypes=0
WaitFinish=1
2=
Nightly builds of WinVICE are for experimenting with new options.
Could be, something got broken in your version.
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Wed Nov 26, 2014 10:40 am

Hi, hi, hi......that's really funny :lol:
I used the wrong file. (Kweepa's french *.D64 - and i transferred it with disk manager as *.prg)
I didn't noticed he also made an improved english 3k *.prg :oops:

O.K. , all is fine atm. , thanks .mad.
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1600
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Wed Nov 26, 2014 2:49 pm

Mayhem wrote: I've wanted to re-organise the entire GB20 better first before getting on with adding new stuff. So all the archives are renamed with their entry codes for example, so it's obvious which ZIP is for what game!
Have you done this already?.

I unzipped and renamed all the prgs with the full game name in my copy and sorted out those dupe names.
example

Alien Panic NK.prg
Alien Panic BB.prg

It would only take me minuet to create a batch file to add the GB_ID to my filenames so they are like this...

Alien Panic NK_0653.prg
Alien Panic BB_2001.prg

If you haven't already done any serious updating on the GameBase, it might be a good idea to start adding new games from my updated copy.

Totally understand if you want to keep it all your own work.
But the offer is there if you want it.
User avatar
Mayhem
GB64 Team
Contact:
Location: Londonish
Posts: 783
Joined: Mon Sep 08, 2003 7:44 am

Thu Nov 27, 2014 1:12 pm

Thanks for the offer. Already most of the way through doing the renaming, and it's also limiting the number of characters to 16 for 32-bit purposes. Makes it less Windows reliant. Hopefully I might get it all done by Xmas.

Any new games I've been adding have already adhered to the new structure. I've also broken the games down into alphabetical folders, so I've had to relink them all in the database too.
Lie with passion and be forever damned...
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Fri Nov 28, 2014 11:46 am

Hi .mad. ,
Your script works almost nice :wink:

But i have one problem :
All *.PRG's starts with autostart mode Inject to RAM

And the game "Slither.prg" don't run correctly...by that...
Vice starts with PRG autostart mode -> Inject to RAM
And i get a "undef'd statement error" in slither.prg
Last edited by Vicman on Fri Nov 28, 2014 6:03 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Fri Nov 28, 2014 12:02 pm

nothing.....
Last edited by Vicman on Fri Nov 28, 2014 6:01 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Fri Nov 28, 2014 5:42 pm

o.k.........missed this :
in your script prg is set to :
If GameType CONTAINS(prg)
;use prg run mode.
Set_INI_Value(1||VIC20||AutostartPrgMode||1)

If i change it to value 0 the prg's don't start...... :?

well, the problem with the error "undef d' statement" is only on game slither.prg....
maybe it's a bad dump.....
Have to check, if other games also have this issue
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1600
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Fri Nov 28, 2014 6:15 pm

Vicman wrote: Set_INI_Value(1||VIC20||AutostartPrgMode||1)

If i change it to value 0 the prg's don't start...... :?

well, the problem with the error "undef d' statement" is only on game slither.prg....
maybe it's a bad dump.....
Maybe.

The Emulator needs PRG mode ON to run them.
As they are NOT being loaded like they do on a real machine, from Tape or Disk. They are put instantly into RAM and RUN.

Without it you will probably need to type RUN{enter} for every game. Or put all the PRGs on a Disk or Tape image.

Before we go on another merry go round. :lol:
upload that version of Slither. :wink:
odds on it's broken, or requires more/less memory.
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Fri Nov 28, 2014 6:41 pm

PM Sent :wink:
GB done: Philips VG 5000, Sord-M5, Acorn Atom, Enterprise v1.00
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Fri Nov 28, 2014 6:54 pm

Without it you will probably need to type RUN{enter} for every game. Or put all the PRGs on a Disk or Tape image.
O.K.
Works fine as D64 :wink:

but Note :
It works as PRG , if i use the old Script (16 December 2009)
PRG is loaded as prg autostart mode Virtual FS
Why ? :roll:

vice.log

Code: Select all

AUTOSTART: Autodetecting image type of `e:\gbgame\0\slither (1981)(commodore).prg'.
Filesystem Image: Unknown disk image `e:\gbgame\0\slither (1981)(commodore).prg'.
Tape: Error - Cannot open file `e:\gbgame\0\slither (1981)(commodore).prg'
AUTOSTART: Loading PRG file `e:\gbgame\0\slither (1981)(commodore).prg' with virtual FS on unit #8.
AUTOSTART: Resetting the machine to autostart 'SLITHER (1981)(COMMODORE).PRG'
AUTOSTART: `e:\gbgame\0\slither (1981)(commodore).prg' recognized as program/p00 file.
Main CPU: starting at ($FFFC).
Main CPU: RESET.
video_dx9: Failed to prepare for rendering!
Sound: Opened device `dx', speed 44100Hz, fragment size 23ms, buffer size 116ms
AUTOSTART: Loading program 'SLITHER (1981)(COMMODORE).PRG'
AUTOSTART: Starting program.
AUTOSTART: Done.
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1600
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Fri Nov 28, 2014 8:11 pm

ok just for you...

Code: Select all

If GameType CONTAINS(prg)
;Select PRG mode: Inject to RAM or Virtual File System.

If Key_VirtualFS CONTAINS(yes||on||1)
Set_INI_Value(1||VIC20||AutostartPrgMode||0)
Set_INI_Value(1||VIC20||FSDevice8Dir||"%gamepath%")
Else
Set_INI_Value(1||VIC20||AutostartPrgMode||1)
Set_INI_Value(1||VIC20||FSDevice8Dir||".")
End If
Your version of Slither only works from Disk or VFS.
mine works with Inject to RAM.

GEMUS
VirtualFS=yes
User avatar
Vicman
Cool Member
Cool Member
Location: Germany
Posts: 285
Joined: Mon May 12, 2008 7:51 pm

Fri Nov 28, 2014 8:13 pm

You're my man 8)
Thanks again .mad. !

Return to “The GameBase Frontend”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests