Gamebase RCA Studio II

Discuss any other databases that use the GameBase Frontend, whether in pre development, development or publically released.

Moderator: Jimbo

sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Gamebase RCA Studio II

Sun Oct 28, 2012 6:21 pm

After realising how long it's been since I last created a Gamebase (mainly due to the fact of a job promotion and my little girl, leaving me with very little free time). I thought I would try another small Gamebase with another very old obscure console.

Although I need some help, I can get majority of games running but some are giving me difficulty which must be blindingly obvious but I just cannot get Gunfighter to run, if you see these links I've tried Atari Age and got no replies, also the guy who has reviewed this game on MESS on a YouTube video.

http://www.atariage.com/forums/topic/18 ... studio-ii/

http://www.youtube.com/watch?v=gnBCGcI-ThM

So if anyone could help me and I will be able to create this, afterwards might look at tidying up some of my previous Gamebases.
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Sun Oct 28, 2012 6:57 pm

i will have a look tomorrow and get back to you.

sounds like a stupid question.

Have you tried renaming the BIN file.?
or adding a 256 byte header to the file.
Last edited by .mad. on Thu Nov 01, 2012 2:58 pm, edited 1 time in total.
sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Sun Oct 28, 2012 7:21 pm

I have tried renaming it to a .st2 file to no avail (apparently this what the YouTube guy did ?). To be honest I have no idea how to create a header file, so that hasn't been attempted.

I was thinking I had a different ROM set, but I cannot find any others online.
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
Hidron
Cool Member
Cool Member
Location: USA
Posts: 390
Joined: Sun Feb 13, 2011 5:05 pm

Sun Oct 28, 2012 7:21 pm

Not sure if you saw this in the Youtube discussion since it was so small but from 3 weeks ago from the original poster:
just rename the extension to .st2 it's the same thing.
Btw, even just a rerelease of your Odyssey gamebase would be appreciated. It is the only one I have looked for that I could not manage to get a copy of.

Edit: Nice, we posted at the same time. I only mentioned it because it wasn't clear to me reading the Youtube discussion if you had read that post.
I have a lot of respect for Gamebase creators, maintainers & supporters.
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Mon Oct 29, 2012 10:08 am

sut wrote:I have tried renaming it to a .st2 file to no avail (apparently this what the YouTube guy did ?). To be honest I have no idea how to create a header file, so that hasn't been attempted.

I was thinking I had a different ROM set, but I cannot find any others online.
found a few ST2 files.
This is what the header looks like. the rest of the BIN file is identical.

Image

Pasted the header into gunfight and it works.
changing the top line [41] [4D] to [3F] [3F] and name of cart in the process.
[download new version below]
Last edited by .mad. on Thu Nov 01, 2012 2:58 pm, edited 1 time in total.
sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Mon Oct 29, 2012 9:53 pm

Thank you .Mad top job as always.
Although......

yes, M.E.S.S. v0.146

F3 to clear,

Q for gun fighter (1 player)

W for gun fighter (2 player)

E for (moonship battle)
Any idea why I am getting Bowling when I press E (or 3) instead of Moonship battle ?

Hidron, I've reuploaded Odyssey 1 Gamebase as it currently stands (see appropriate thread) like I said will look to tidy it up at a later date.
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Tue Oct 30, 2012 7:29 pm

games are running better in OLD versions of MESS for me.
v136 for example.

the CRC32 of the rom is correct in BIN form according to the latest dat file. So the first 2 numbers in the header part after RCA2 must be something to do with it (05 01).
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Wed Oct 31, 2012 2:51 pm

yup that was it.
needed the header tweaking.

this is tested working in MESS v136.

http://www.datafilehost.com/download-e052a32e.html

Image


Image
sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Thu Nov 01, 2012 8:26 pm

Thanks .Mad much appreciated.
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Thu Nov 01, 2012 10:19 pm

Sorry to ask more of you .Mad but would you be able to do the header files for these 3 games as well please ?

http://www.datafilehost.com/download-ec4ce6e7.html

I've got the other available games in ST2 format so they are OK.

Also regarding the 5 built in games, any suggestions to amend the MESS script just to load MESS into the desired system without booting a image ?



Add_CLP(studio2 -cart %gamepathfile% -joystick -skip_gameinfo -nowaitvsync -window)

Run_Emulator()

; -newui

I tried deleting the -cart %gamepathfile% part of the script, but it wouldn't work.

Thanks for all your help
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Fri Nov 02, 2012 5:58 pm

here you go.
http://www.datafilehost.com/download-3ad7b6a7.html

this also contains the BIOS programs in ST2 format.
to solve your problem.

To run MESS without a game (just internal BIOS programs)

Code: Select all

mess studio2 -skip_gameinfo -nowindow -nonewui
PAUSE
this can also be done using a batch file, and adding .BAT to compatible file types.
samples included.
sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Mon Nov 12, 2012 9:42 pm

Finally here it is:

http://www.datafilehost.com/download-96813999.html

Want to put on record big thanks to .Mad who has really helped produce this Gamebase after I ran into numerous issues, which he helped resolve with no quibble and gave the Gamebase his usual high level of polish.

So here you are, you too can now experience one of the worst consoles ever made !

Will provide an update if/when the missing cartridges getted dumped.
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
Hidron
Cool Member
Cool Member
Location: USA
Posts: 390
Joined: Sun Feb 13, 2011 5:05 pm

Mon Nov 12, 2012 9:58 pm

sut wrote:So here you are, you too can now experience one of the worst consoles ever made !
Interesting promotional tactic. Good job though.
I have a lot of respect for Gamebase creators, maintainers & supporters.
sut
Cool Member
Cool Member
Location: Mansfield
Posts: 200
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:15 pm

Mon Nov 12, 2012 10:19 pm

You've not played the games yet have you :twisted:
Author: Gamebase Atari 5200, Gamebase Atari 7800, Gamebase Odyssey 1, Gamebase APF, Gamebase Channel F, Gamebase Action Max, Gamebase VideoBrain.

Contributor: Gamebase Archimedes , GamebaseST, Gamebase RCA Studio II
Hidron
Cool Member
Cool Member
Location: USA
Posts: 390
Joined: Sun Feb 13, 2011 5:05 pm

Mon Nov 12, 2012 10:30 pm

Nope. Does seem odd though to put the time into something you seem to hate so much. :?
I have a lot of respect for Gamebase creators, maintainers & supporters.

Return to “Other GameBase Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests