Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

GameBase Amiga HDF

Discuss the Commodore Amiga database that uses the GameBase Frontend.

Moderator: Jimbo

Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 694
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

GameBase Amiga HDF

Mon Aug 10, 2015 6:47 pm

i'd like to add some games in HDF verrsion.
it need to change Amiga script.
i tried to merge some files from some gamebase, but with no results :(
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1600
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Mon Aug 10, 2015 7:54 pm

The Amiga script you have will work.

when adding a HDF gamefile, you need browse the archive and link the HDF file inside the zip.
do not link only the zip file.

If you remove ZIP from the supported filetypes, before adding the new HDF games. Gamebase will link the HDF file for you.

But you must replace the ZIP afterwards for the WHD files to work.
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 694
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Tue Aug 11, 2015 9:25 pm

.mad. wrote:
But you must replace the ZIP afterwards for the WHD files to work.
i didn't understand this passage
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1600
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Wed Aug 12, 2015 7:14 pm

i am talking about editing the emulators.ini

SupportedTypes=adf;adz;dms;fdi;ipf;hdf;exe;iso;cue;ccd;mds;zip

1) remove "zip" from this line (restart gamebase)

2) add your zipped HDF files

3) replace "zip" in the line.
this is needed for loading WHDLoad archives.


you only need to do this if you have many files to add.
it will just speed the process up, with less mouse clicks for each game.
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 694
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Thu Aug 13, 2015 3:26 pm

ah ok
but hdf zipped games do i have to put in "games" folder or in Extra?
i tried in "Extra", but didn't work.
however in my GameBase Amiga by Belgarath in emumlator.ini i have only "ZIP" in filetypes.
i have added "HDF" to load hdf zipped files.

now i try to load them "Games" folder
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1

Return to “Commodore Amiga - GameBase Amiga”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest